Skip to main content

Een heatpipe, ook wel bekend als een heatpipe vacuümbuis, is een component van zonneboilersystemen die zonlicht omzet in warmte. Deze buizen zijn meestal gemaakt van sterk glas met een vacuüm erin, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht. Op het dak geplaatst, absorberen de heatpipes zonlicht en zetten dit om in warmte, die vervolgens wordt overgedragen aan een vloeistof binnenin de buis. Deze warmte kan worden gebruikt om water te verwarmen, dat dan kan worden gebruikt voor sanitair warm water of voor het verwarmen van een huis via een combinatie met een verwarmingssysteem.

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om water te verwarmen voor huishoudelijk gebruik, zoals douchen, wassen en schoonmaken. Een zonneboilercombi is een geavanceerder systeem dat niet alleen sanitair water verwarmt, maar ook kan worden gebruikt voor ruimteverwarming. Dit kan worden bereikt door de warmte van de zonneboiler via een warmtewisselaar te laten circuleren door het verwarmingssysteem van het huis, zoals radiatoren of vloerverwarming.


Technology

Het gebruik van zonneboilersystemen, met heatpipes of andere technologieën, kan helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de ecologische voetafdruk van een huishouden te verkleinen, terwijl tegelijkertijd energiekosten worden bespaard.

Particulier

Wenst u een zonneboiler die een goede basis aan warm water levert dan is het Economy pakket de juiste keuze. Is het de wens om zo vroeg mogelijk in het voorjaar tot en met zo laat mogelijk in het najaar te kunnen genieten van warm water uit een zonneboiler dan is een premium pakket de ideale keuze. Een premium pakket kenmerkt zich door extra heatpipe collectoren. Deze kunnen ook tijdens dagen met een geringe aantal uren daglicht het voorraadvat op temperatuur brengen. Met een premium pakket verleng je het seizoen van de zonneboiler elk jaar weer.

De meeste onderdelen zijn al voorgemonteerd en weggewerkt onder een stijlvolle O’so Easy kap. Daarnaast is deze zonneboiler standaard uitgerust met een energiebesparend elektrisch element.

Zakelijk

Als ondernemer of organisatie heeft u te maken met een strakke wet- en regelgeving op velerlei gebied. Regelgeving op het gebied van milieu en hygiëne brengen aanzienlijke kosten met zich mee, waaronder energiekosten. Sturen op kosten is noodzaak. Energie is een voortdurend stijgende kostenpost. Terugdringing van het energieverbruik levert dan ook goed geld op.

Hoeveel kunt u besparen? Afhankelijk van uw bestaande installatie kunt u jaarlijks tussen de 45% en 90% besparen op uw energieverbruik. Pak uw jaarrekening erbij. Reken uit! Afhankelijk van de grootte van uw warmtebehoefte kunt u een besparing van duizenden euro’s op jaarbasis realiseren.

Douchen met “gratis” warm water

“De FlexHeat in combinatie met robuuste HeatPipes, die tegen een stootje kunnen verwarmt de douches en de sportkantine. Overdag wordt het water opgewarmd en er kan aan het einde van de middag en ‘s avonds gedoucht worden met door de zon opgewarmd water. Door de combinatie met een FlexHeat naverwarmer, staat niemand onder een koude douche.”