Skip to main content

Bij Waerdse Heeren, streven we naar niets minder dan uitmuntendheid als het gaat om het leveren van hoogwaardige zonnepanelen en het bieden van totaaloplossingen voor onze zakelijke klanten. Als ervaren speler in de sector begrijpen we de complexiteit en de unieke behoeften van commerciële installaties. Daarom zetten we ons in om niet alleen kwaliteitsproducten te leveren, maar ook om maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke eisen van elk zakelijk object.

Onze focus op kwaliteit begint al bij de selectie van de zonnepanelen zelf. We werken alleen met gerenommeerde fabrikanten die bekend staan om hun betrouwbare en duurzame producten. Dit stelt ons in staat om zonnepanelen van de hoogste kwaliteit te leveren, die niet alleen efficiënt energie opwekken, maar ook langdurige prestaties garanderen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw duurzaamheidsdoelstellingen en het maximaliseren van de waarde van uw zakelijke object.


Kwaliteit & Klantgerichtheid

Wij geloven we dat kwaliteit en klantgerichtheid de sleutel zijn tot succes. Daarom blijven we ons inzetten om hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen te leveren die onze particuliere en zakelijke klanten helpen om te profiteren van duurzame energie en hun ecologische footprint te verkleinen. Met ons team van experts aan uw zijde kunt u erop vertrouwen dat uw investering in zonne-energie in goede handen is.

Particulier

Of het nu gaat om een klein of groot dak, u kunt bij ons terecht voor al uw particuliere daken. 

Wij kijken samen met u naar de juiste behoefte en zorgen ervoor dat wij een zo optimaal mogelijk rendement voor uw behoefte realiseren.

Zakelijk

Wat ons echt onderscheidt, is onze toewijding aan het leveren van totaaloplossingen. We begrijpen dat elk zakelijk object uniek is, met zijn eigen set uitdagingen en vereisten. Daarom gaan we verder dan alleen het installeren van zonnepanelen. Ons team van experts werkt nauw samen met klanten om een grondige analyse uit te voeren van hun energiebehoeften, de structuur van het gebouw en eventuele andere relevante factoren. Op basis van deze analyse ontwikkelen we op maat gemaakte oplossingen die niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook de algehele operationele kosten verlagen.

Of het nu gaat om het integreren van energieopslagsystemen, het implementeren van slimme monitoringtechnologieën of het optimaliseren van de lay-out van de zonnepanelen voor maximale opbrengst, we streven ernaar om onze klanten een allesomvattend pakket te bieden dat voldoet aan hun behoeften op de lange termijn.

Wij ontzorgen u volledig vanaf het eerste gesprek.

Onze totale begeleiding bestaat o.a. uit:

  • Dakscan
  • Legplan
  • Draagkracht berekening
  • Scope 12 
Welke Omvormer

Afhankelijk van de situatie bepalen we welke omvormer het beste bij jouw zonnepanelen past. In grote lijnen maken we onderscheid tussen twee situaties: een schaduwvrij dak en een complexere situatie met schaduw of veel verschillende dakvlakken. 

Een schaduwvrij dak met standaardopstelling zonnepanelen

Bij een standaardopstelling van zonnepanelen op een schaduwvrij dak, is het over het algemeen slim om voor een string-omvormer te kiezen. Dit systeem heeft een aantal voordelen:  

  • Meer energieopbrengst
  • Goedkoper dan een optimizer- of micro-omvormer 
  • Het systeem is eenvoudig samengesteld met weinig onderdelen, waardoor er minder kapot kan gaan en weinig onderhoud nodig is

Met een string-omvormer monitor je de prestaties van de zonnepanelen per string of in zijn geheel. Als het voor jou heel belangrijk is om de prestaties per paneel te kunnen monitoren, dan kan een micro- of optimizer-omvormer een betere keuze zijn. 

Situaties met schaduw of complexe situaties

Bij complexere situaties met schaduw of zonnepanelen die verschillende hoeken en oriëntaties hebben, wordt vaak gekozen voor een micro-omvormers of optimizers. Het voordeel van deze omvormers is dat ieder paneel zijn eigen MPP-tracking (Maximal Power Point) heeft. Zonnepanelen die mindere prestaties leveren door bijvoorbeeld schaduw, hebben daardoor geen negatieve invloed op de andere panelen in dezelfde string. Daarnaast is het bij het micro-omvormers en optimizers mogelijk om de prestaties per paneel te volgen. Het nadeel is dat deze systemen vaak duurder zijn en uit meer onderdelen bestaan waardoor er een grotere kans is dat er iets kapotgaat. Ook zijn de onderdelen vaak moeilijker te vervangen, omdat ze zich op het dak bevinden.  
 
Voor kleinere systemen zijn micro-omvormers over het algemeen de goedkoopste oplossing. Voor grotere systemen is dat een optimizer-omvormer.  

Om het meeste rendement te halen uit de zonnepanelen, is het dus belangrijk om de juiste omvormer te kiezen voor de zonnepanelen. Onze adviseurs kunnen hierin een goed advies geven.