Skip to main content

Wij werken alleen met hoogwaardige producten met een goede Coëfficiënt van Prestatie (COP). Dit is essentieel voor het bieden van efficiëntie en comfort aan klanten, terwijl tegelijkertijd de energiekosten beheersbaar blijven. Een goede COP waarde betekent immers dat de warmtepomp efficiënter werkt, waardoor minder energie nodig is om het gewenste comfortniveau te bereiken. Dit kan niet alleen kosten besparen voor de eindgebruiker, maar ook de ecologische voetafdruk verkleinen door het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. 


Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp.

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert uit een compacte ruimte naar buiten, haalt een warmtepomp juist warmte vanuit buiten naar binnen. Een kamer in een huis bijvoorbeeld. 

Je kunt je huis verwarmen met een hybride of een volledig elektrische warmtepomp Een warmtepomp werkt het best in combinatie met goede isolatie. Zorg dus dat je huis redelijk geïsoleerd is voordat je een hybride warmtepomp koopt en goed geïsoleerd is voor je een volledige warmtepomp neemt.

Hybride warmtepompen halen warmte meestal uit de buitenlucht. Een volledig elektrische warmtepomp kan ook andere bronnen gebruiken. Warmtepompen kun je indelen naar bronnen van warmte:

Lucht / Lucht – warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht. Hierdoor wordt deze warmte in een binnen unit weer direct aan de lucht afgegeven. Doordat dit proces kan ook omgekeerd kan worden, creëer je een situatie waarin je binnen dus ook kan koelen. Dit zijn dus airco’s die koelen, maar ook kunnen verwarmen.

Een warmtepomp verplaatst vooral en voornamelijk warmte. Dit is dus een effectieve manier om een ruimte te verwarmen. Als je een huis hebt met alleen een CV-installatie, kun je op deze manier gas besparen.

Lucht / Water – warmtepomp

Een lucht/water-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht via een buitenunit. De warmte wordt overgedragen aan een koudemiddel. Deze wordt dan in een binnen unit (in je huis) doorgegeven aan het verwarmingssysteem. Praktisch alle hybride warmtepompen zijn lucht/water- warmtepompen.

De buiten unit onttrekt warmte uit de buitenlucht. Via “koelmiddel” verplaatst deze energie zich naar de binnen unit. Hier vind de afgifte plaats aan het water van de radiatoren en/of vloerverwarming. Sommige installaties hebben de binnen- en buiten unit in één kast, dit noemt men een monoblock. Monoblock installaties worden voornamelijk buiten geplaatst, echter er zijn ook units die binnen geplaatst kunnen worden. Deze halen de lucht van buiten door een gat in de muur of plafond.

Als de buitentemperatuur onder nul komt, dan kan er nog steeds slim energie uit worden onttrokken. Bij verdere daling van temperatuur onder nul, daalt het rendement van de warmtepomp.

Particulier

Wij hebben voor iedere particuliere situatie een juiste configuratie beschikbaar. Samen met één van onze sterke en gerenommeerde partner DAIKIN, zorgen wij voor het optimale comfort in uw woning.

Zakelijk

Voor alle zakelijke oplossingen hebben wij de juiste configuratie beschikbaar. Of dit nu voor een kantoorpand, wooncomplex, winkellocatie, industrieel pand of logistiek magazijn is, wij bekijken iedere locatie kritisch en maken een uitgebreid en goed onderbouwd plan met de juiste oplossing.