Skip to main content

JOIN OUR QUEST IN MAKING THE WORLD GREENER TODAY!

Door te investeren in laadinfrastructuur, het elektrificeren van wagenparken en het creëren van laadpleinen, kunnen overheden, bedrijven en gemeenschappen bijdragen aan een grotere acceptatie van elektrische mobiliteit en de overgang naar een schonere en duurzamere transportsector versnellen. Dit zal uiteindelijk leiden tot verminderde luchtvervuiling, verbeterde luchtkwaliteit en een verminderde uitstoot van broeikasgassen.


laadpalen en laadpleinen

  1. Laadpalen: Het installeren van laadpalen op verschillende locaties, zoals woonwijken, parkeerplaatsen bij bedrijven, winkelcentra en langs snelwegen, maakt het mogelijk voor elektrische voertuig (EV)-eigenaars om hun voertuigen op te laden tijdens hun dagelijkse activiteiten. Verschillende soorten laadpalen kunnen worden geïnstalleerd, variërend van langzaam opladen (AC) tot snelladen (DC), afhankelijk van de behoeften van de gebruikers en de locatie.

  2. Elektrificatie van wagenparken: Bedrijven en organisaties kunnen ervoor kiezen om hun wagenparken te elektrificeren door over te schakelen op elektrische voertuigen (EV’s) of plug-in hybride voertuigen (PHEV’s). Dit kan leiden tot lagere operationele kosten, verminderde uitstoot van broeikasgassen en verbeterde duurzaamheidsprestaties.

  3. Laadpleinen: Laadpleinen zijn speciale locaties waar meerdere laadpalen worden geïnstalleerd, vaak met extra voorzieningen zoals zitplaatsen, overkappingen, horecavoorzieningen en faciliteiten voor het wisselen van batterijen. Deze pleinen kunnen dienen als hubs voor elektrische mobiliteit, waardoor EV-eigenaars gemakkelijk hun voertuigen kunnen opladen terwijl ze genieten van andere services of tijd doorbrengen in de omgeving.

chargefree program

OUR CHARGERS AT YOUR VENTURE?

Join our “ChargeFree Program” today

Wij plaatsen in samenwerking met onze partner Zemovi laadpalen op uw locatie voor niets!

Zemovi is een Charge Point Operator (COP) voor elektrische voertuigen (EV’s). Wij hebben een unieke business case ontwikkeld waarmee u inkomsten kunt genereren uit EV-laders op uw parkeerplaats(en), zonder investeringen van uw kant. Wij installeren gratis geavanceerde EV-laders op uw parkeerplaats(en). Dat betekent geen investeringen van uw kant, en extra service voor uw bezoekers. U ontvangt een deel van de winst. Iedereen wint.

AC & DC laadpalen

Het installeren van zowel AC (wisselstroom) als DC (gelijkstroom) laadpalen is cruciaal voor het voorzien in de verschillende oplaadbehoeften van elektrische voertuigen (EV’s) en het bieden van flexibiliteit aan gebruikers. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van beide soorten laadpalen:

1. **AC-laadpalen:**
– AC-laadpalen leveren wisselstroom aan het voertuig, wat geschikt is voor langzaam tot matig snel opladen.
– Deze laadpalen worden vaak gebruikt op locaties waar voertuigen voor langere tijd geparkeerd staan, zoals thuis, op het werk of bij winkelcentra.
– AC-laadpalen zijn over het algemeen betaalbaarder en gemakkelijker te installeren dan DC-laadpalen.
– Ze zijn geschikt voor dagelijkse oplaadbehoeften en kunnen ’s nachts worden gebruikt om voertuigen volledig op te laden.

2. **DC-laadpalen:**
– DC-laadpalen leveren gelijkstroom aan het voertuig, waardoor sneller opladen mogelijk is dan met AC-laadpalen.
– Deze laadpalen worden vaak gevonden op drukke locaties zoals snelwegstations, parkeergarages en laadpleinen, waar snelladen belangrijk is voor doorreizende voertuigen.
– DC-laadpalen kunnen EV’s in korte tijd opladen, waardoor ze ideaal zijn voor langeafstandsreizen of wanneer snelle oplaadbehoeften nodig zijn.
– Ze zijn meestal duurder dan AC-laadpalen vanwege de complexere technologie en infrastructuur die nodig is.

Door zowel AC- als DC-laadpalen te installeren, kunnen gebruikers kiezen voor het type opladen dat het beste past bij hun behoeften op een bepaald moment. Dit draagt bij aan een grotere acceptatie van elektrische mobiliteit door het bieden van flexibiliteit, gemak en efficiëntie in het opladen van EV’s.